Over Katja

Het weblog van mij heet insteken, omslaan… omdat ik handwerkjuf ben geweest, (insteken, omslaan, doorhalen, af laten glijden. Dat is het rijtje waarmee je leert een breisteek te maken).

Na de Havo heb ik een aantal aktes behaald, akte k (nuttige handwerken), akte u (vrouwelijke handwerken) en akte r (handenarbeid). Dit klinkt natuurlijk vreselijk ouderwets, maar dat was het niet. We leerden heel veel verschillende technieken en die komen mij nog steeds van pas, hoewel de textiel altijd favoriet is gebleven. Naast mozaïeken, een keertje glas-in-lood maken, een paar kettingen maken, en keramiek beschilderen kom ik steeds weer terug bij het breien, naaien en verven.
Ik heb tien jaar lesgegeven in Den Haag en omstreken, elk uur een andere klas, elke dag een andere school. Ik heb dus heel veel kinderen gezien. Na die tien jaar ben ik verhuisd en heb een baan gekregen als secretaresse. Ook daarin kan ik heel wat creativiteit kwijt. Toen we kinderen kregen, hebben we van alles zelfgemaakt, de commode, het hemeltje voor het bedje, en heel veel kleertjes. Toen ze wat groter werden, kwamen daar ook verkleedkleren bij. Toen ze op de middelbare school zaten, wilden ze natuurlijk met hun eigen kleedgeld hun kleren kopen. Maar ik mag zo  nu en dan toch wel een paar handschoenen, beenwarmers of mutsen breien.

Steeds als ik iets had afgemaakt, wilde ik dat ergens opschrijven, netjes met het patroon erbij, het materiaal en een foto. Dat was een goed idee, maar het kwam er toch nooit van. Nu is er dan de mogelijkheid om een weblog bij te houden. Ideaal, al mijn creaties kan ik hier posten. Met foto’s erbij en eventueel een uitleg hoe ik het heb gemaakt.  Zo kunnen jullie hier zien wat ik heb gemaakt, of waar ik mee bezig ben. En misschien kunnen jullie hier ook ideeën opdoen!

Veel plezier op mijn weblog,

Katja