Kerstbreisels

De breilessen in Voorschoten zijn alweer een paar weken geleden gestart.
Er komen nu elke week 4 cursisten, maar daar mogen nog wel wat bij. Zo nu en dan een lesje meedraaien om een vastgelopen project weer op je naalden te krijgen, mag ook. Maar laat het van tevoren even weten, omdat we ook met de Corona maatregelen te maken hebben.

Terwijl er druk gebreid wordt aan de eigen projecten, heb ik ook wat Kerstbreisels geïntroduceerd. Ik heb een patroon voor een kerstengel en een kerstboom uitgewerkt voor het breien op twee naalden, maar ook voor een rondbrei-versie. Het leuke hiervan is dat ieder zijn eigen boom of engel kan maken.

 

De kerstbomen op de foto zijn van mijn eigen gesponnen en geverfde wol. Een boom gebreid met een groene glitterdraad of met een groen effen garen (met daarin wat gekleurde steken voor de ballen) ziet er meteen heel anders uit.

 

De engel is gebreid van ecru sokkenwol, de vleugels met een pluizig garen. Ook hier valt weer veel te variëren, een randje met een glitterdraadje of een pluizig garen, maar ook een toer met gaatjes geeft een heel leuk effect.

Tags:

Leave a Reply