Weven voor HZG

Een tijdje geleden vroeg Dineke, van de Spinners, of ik een lapje wilde weven op een kartonnetje. Het tijdschrift HZG (vroegen heette het voluit Handwerken zonder grenzen) had gevraagd of zij een stukje wilde schrijven. En of zij ook wat voorbeeldjes had van een simpel weefseltje. Dineke zou iets weven op een KnittersLoom en ik dus op een stukje karton. En ja, het moest snel klaar zijn.
Al snel had ik voor de mooie garens van Dineke een schijnpatroontje ontworpen. Dat lijkt ingewikkeld als je het ziet, maar het is gewoon een linnenbinding (1 op, 1 neer). De kettingdraden waren snel op het stukje karton gespannen, het weven kon beginnen. En ja, ook nu had ik weer problemen met de zelfkanten. Ik heb het een paar keer uitgehaald, en ben opnieuw begonnen. Maar uiteindelijk is het best een leuk lapje geworden. Snel naar Dineke gereden om het af te werken, het werd een tasje. Het koordje hebben we er samen bijgemaakt, en er los opgelegd. Op de foto’s was het een keurig tasje!
Het verhaal was ook klaar, en samen met de foto’s zijn ze naar HZG gestuurd. Daarna heb ik nog een dag met de redactie heen en weer gemaild, foto’s uitgezocht en van tekst voorzien. Het was heel leuk om te doen, het kostte een beetje stress, maar het staat prachtig in het tijdschrift.

Tags:

Leave a Reply