Af, en aan.

 

sokken af Gisteravond heb ik mijn sokken afgebreid, en vanmorgen de draadjes afgehecht. Het zijn spiraalsokken, bij de Zeeman hadden ze daar een boekje over. Het garen is Regia sokkenwol, en de draad heeft hele korte kleurstreepjes. Het patroon is supersimpel, je begint met de opzet en breit en paar steken recht en een paar steken averecht, in mijn sokken 4 recht,4 averecht. Dit herhaal je een paar naalden, in mijn geval drie naalden. En dan schuif je een steekje op, zodat je patroon langzaam gaat draaien. Door die draaiing gaat de sok ook goed om je voet vormen en hoef je geen hiel te breien. Als je denkt dat de sok lang genoeg is, kan je de teen gaan breien. Ik heb een gewone rechte teen gebreid, maar als je een ronde teen breit, maakt het niet uit hoe je de sok aantrekt, zit altijd goed!

sokken aan

Tags:

2 Responses to “Af, en aan.”

  1. marion berkhout Says:

    Nooit geweten, klinkt goed. Leuk kleurtje trouwens.

  2. Marianne Kitsios Says:

    Dank je wel. Ik ga deze proberen te breien.

Leave a Reply