De sneeuw is weer weg

image

De krat met sneeuw, verf, wol en zijde heeft een tijd in de tuin gestaan. En toen het eindelijk ging dooien, kon ik het resultaat gaan zien! Het was een vieze rommel geworden in de krat, want het duurde even voordat ik tijd had om de kleuren te gaan fixeren. De krat geleegd in een emmer, en in de keuken kon ik pas het echte resultaat zien. De zijde, die bovenop lag, heeft een heel stevige kleur gekregen. Zijde verft altijd al beter aan, maar omdat het nu ook nog bovenop lag had het de meeste verf opgenomen. De patronen zijn ook boven verwachting.

image

Daaronder lag de wol en op het eerste gezicht, was dat een beetje grauw. Maar ook de lap en de plukjes Alpaca heb ik met stoom gefixeerd, en er kwam een hele mooie zachte tint tevoorschijn. En hoewel ik een fellere kleur had verwacht, ben ik er toch tevreden mee. Deze lap heeft hele mooie stukken, en als ik er eerst andere stukken wol opnaai en dan in het geheel ga vilten, zal het vast erg mooi worden.

image

Tags: ,

3 Responses to “De sneeuw is weer weg”

 1. marion berkhout Says:

  Wow, wat leuk! Had ik nu ook maar een poging met die sneeuw gedaan.
  Maar genieten van jouw foto’s is al heel erg leuk moet ik zeggen. Ik ben reuze benieuwd naar het eindresultaat van de gevilte lap.

 2. nienke Says:

  Wat mooi!!!
  Ik heb nu twee keer proberen te kleuren met zwarte bonen, maar het vilt wordt alleen wat grijs. Heb je het eerst behandeld?

 3. katja Says:

  Hallo Nienke,
  in principe beits ik de wol altijd voor het verven. 15 gram aluin op 100 gram wol, de aluin oplossen in water. De wol eerst laten weken in lauw water (evt. met een druppeltje afwasmiddel), dan de wol een beetje uitknijpen en in het aluinbadje doen, rustig tot koken verwarmen en dan laten afkoelen in het badje.
  Als ik geen tijd heb, doe ik de aluinoplossing in een plantenspuit en spuit de vochtige wol in. Dit werkt ook prima bij het eco-printen.
  Succes met de boontjes.

Leave a Reply