Creatief april.

Creatief april begon met het Creaweekend in Rijswijk. Ik besloot dat ik daar best op de fiets heen kon rijden, maar de weergoden waren dat niet helemaal met mij eens. In de regen en met tegenwind kwam ik bij de Broodfabriek aan. Maar de beurs maakte veel goed. Er waren veel kraampjes van kleinere bedrijfjes, en dat vond ik erg leuk. Hier en daar gezellig staan kletsen, en natuurlijk het een en ander gekocht. Vantevoren had ik al een lijstje gemaakt, én alles moest in de fietstas passen. Uiteindelijk reed ik met windje mee en een waterig zonnetje terug naar huis met stickertjes, Washi tape, reliefpasta, een leuk boekje, stempels en stempelinkt, en een heel fijn mesje.

Met dat mesje heb ik hetzelfde weekend nog een sjabloon gemaakt voor de gelliplate. Ook nog wat kleine sjablonen met de Cricut Joy. Ik doe dat met laserfilm voor de printer, daar kan je lekker in snijden. Het is wel vrij dun, maar het is stevig en het kan dus ook met de Cricut.

Het volgende weekend hadden we weer een spingroep bijeenkomst. We gingen van allerlei techniekjes doen, en niet alles had met spinnen en wol te maken. Behalve het batt van allemaal restanten Alpaca, dat iemand had meegenomen. Daarnaast was er iemand die een klein lapje ging vilten, een ander liet zien hoe je in een boek kon tekenen, een soort zentangles tussen de letters door. We hebben ook het begin voor een kringelsjaal geleerd, en ik heb wat envelopjes en boekjes gevouwen. En als je dan helemaal moe in je handen werd, was er ook nog iemand die een handmassage kon geven. De dag ging heel snel voorbij. Zeker met al het lekkers dat er meegenomen was.
Vorige keer had ik verteld van de BBBash, daarin heb ik ook geprobeerd om op papier te stikken met de naaimachine, dat ging goed zolang ik rechte lijnen stikte. Bij mijn naaimachine zat geen borduurvoetje en dat heb ik mezelf cadeau gegeven. Nu kan ik ook vrij borduren op stof én op papier. Het vergt nog wel even wat oefening, maar het gaat goed. Voor mijn alfabetboekje bij de letter G heb ik een border gemaakt van geel, groen, grijs en goud.

Ik had ook al laten weten dat ik me had ingeschreven voor de online cursus collages maken. Dat heb ik niet meer helemaal gevolgd, want het was niet echt iets voor mij. Met een paar geleerde techieken heb ik wat kaartjes gemaakt. 

Wel ben ik weer een online aan het volgen om stempels te maken. Dat is ook een hele leuke lessenserie, maar ik ben nogal ongeduldig, dus ik heb ook al een stempel gemaakt zonder dat ik alles had gevolgd. En die is erg goed gelukt, al zeg ik het zelf!

En het laatste weekend van april heb ik met twee vriendinnen weer een Leerzame Zaterdag bij Papyrus gevolgd. Deze keer waren het boekjes van Keith West, ook weer heel leuk om te doen, met mooi papier. Thuis heb ik ze nog wat opgeleukt, met een mooi bandje van Hedi Kyle. Nu kan ik ze gaan “vullen”, maar ik heb nog geen inspiratie. Wie weet of dat in mei gaat gebeuren.

Ondertussen begint het ook lekker weer te worden, en heb ik zelfs ook nog tijd gehad om de ramen te zemen!
Volgende maand is mei, en ik kan nu al verklappen dat ik meedoe met de ColorConspiracy 2024 van Birgit Koopsen. Nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om mee te doen met zulke uitdagingen. Elke dag in mei een gelliprint maken met elke dag een speciaal uitgezocht kleurpalet, ik heb er al een paar gemaakt, dus begin juni kunnen jullie die in ieder geval tegemoet zien.

Tags: , , , ,

Leave a Reply