Mei stond in het teken van de Gelliplate.

In de maand mei heb ik meegedaan met ColorConspiracy 2024 van Birgit Koopsen op Instagram. Voor elke dag was een kleurpalet gegeven, waarmee je een print met de gelliplate kon maken. Ik heb alles geprint met Amsterdam acryl. Dus nu heb ik 31 printjes op a6 formaat. Ze zitten in een apart boekje met de kleurenkaart erbij, en per afdruk heb ik ook genoteerd hoe ik het heb gedaan. Je kan namelijk op de gelliplate een paar lagen in één keer afdrukken, maar dan moet je wel goed de volgorde bedenken. Dat vind ik best lastig, en zo heb ik ook wel eens iets geprint met een verkeerde volgorde, waardoor je één van de lagen niet zag omdat de volgende laag deze geheel had bedekt. Maar ik heb met veel plezier elke dag een printje gemaakt. En behalve de mooie printjes heb ik ook nog een heleboel papier waarop ik verf van de brayer (roller) heb afgerold, dit geeft ook weer hele leuke papiertjes om te gebruiken. Op mijn instagram account staan alle printjes, en hier laat ik de bijzondere nog een keer zien
.
In april heb ik een boekje laten zien dat ik had gemaakt bij Papyrus, nu heb ik dat gevuld met papiertjes, inkt en draadjes. Papier van de restjes van de workshop en nog wat zelfgemaakte stukjes papier met inkt. Op elke pagina ongeveer hetzelfde, maar dan anders.

En wat het breien betreft,  mijn schoondochter was een trui begonnen, ze is supercreatief, maar breien ligt haar niet. Gelukkig vind ik breien wel heel erg leuk, en ik heb voorgesteld om de trui af te breien, dat is gebeurd en ze is er blij mee.

Daarnaast heb ik een oud paar zelfgebreide sokken van nieuwe neuzen voorzien. Mijn tenen gaan altijd als eerste door de sokken heen, dan knip ik de neus er af, en brei er gewoon een nieuwe aan. Deze keer had ik nog een restje van de originele wol, maar met een andere kleur kan ook. Soms brei ik dan ook nog een klein randje extra aan de bovenkant aan om er een geheel van te maken. Voor Eelco had ik ook nog een paar op de naalden staan, die lagen al een tijdje, en toen was ik het patroontje vergeten. Gelukkig kon ik het terugvinden met achteruitbreien (of gewoon uithalen). Het bestaat uit vier naalden in twee kleuren, het patroontje staat nu op een labeltje dat ik aan de sok heb gehangen (dat is niet mijn idee, ik heb het van een vriendin die het weer van een andere vriendin had). Als het weer een tijdje blijft liggen, hoef ik het niet weer uit te halen!

In mei hebben we nogal wat jarigen, en ik heb ook nog wat nieuwe kaarten gemaakt. Ik gebruik steeds vaker papier en garen samen, zowel met de hand als met de machine.

Dit was creatief mei. In juni en juli post ik niets op deze site, we zijn met de daktent naar Scandinavië, en ons reisverslag komt op Fishfreak

Natuurlijk blijf ik creatief bezig, in de auto ligt standaard een breiwerk en ik ben al van alles aan het verzamelen om een journal te maken. Dat zal een combinatie van een Art-journal en een Junk-journal worden, ik kan namelijk nog steeds niet bedenken wat ik het leukste vind. In ieder geval neem ik zowel stof en draadjes als papier, inkt en stiften mee!

Vanaf eind augustus ga ik hier weer verder,
groetjes Katja

 

Tags: , , ,

Leave a Reply