Poncho van Habu

Van het geld dat ik op de Handwerkbeurs in Zwolle had verdiend met de spintol-lessen heb ik een pakketje garens van Habu gekocht. Twee cones stainless/silk en één cone merino in donkerblauw, samen met een beschrijving van een poncho in een mooi tasje. Meteen na de beurs ben ik begonnen, heb ik het weer uitgehaald, ben weer begonnen, en heb het ook weer uitgehaald. Na een tijdje toch maar weer opgepakt toen ik van iemand had gehoord dat het echt wel mooi wordt. En ik ben gewoon doorgegaan, eerst een stukje alleen met het roestvrijstaal, daarna samen met het merino garen in een kantpatroontje breien. Ik durf niet te zeggen dat elke patroontje ook goed is uitgevoerd, want met twee heel dunne draadjes tegelijk een gaatje breien, gaat niet altijd perfect. En uithalen is echt heel lastig. Een paar weken heb ik elke avond netjes één patroontje gebreid, en vandaag heb ik de poncho in elkaar genaaid. Ik weet nog niet hoe ik de poncho ga dragen, maar het staat vast erg mooi op een wit shirtje.
Het leuke van het roestvrij stalen draadje is dat je het een beetje kan verfrommelen, dan blijft de vorm er ook een beetje in zitten. En ik moet wel een beetje oppassen met onweer, misschien trek ik dan de bliksem wel aan!

 

Leave a Reply


%d bloggers liken dit: