Twee paar sokken

Voor mezelf heb ik een paar sokken gebreid van een garen dat ik een paar jaar geleden op een beurs heb gekocht. Ik heb het gebreid met een boemerang (of jojo) hiel. Op de breiclub bij de Spinners noemen ze het ook wel de hiel met de kruisjes. Voor de hiel moet je een dubbele steek maken, en daarbij trek je de steek over de naald heen. Dan zie je over de naald een soort kruisje liggen. Op de opleiding heb ik geleerd dat er een gleufje ontstaat als je met 4 naalden gaat breien. Op de overgangen van de naalden kunnen de steken een beetje tussenruimte krijgen. Als je de draad stevig aantrekt na de laatste steek, heb je daar geen last meer van.
Omdat er geen banderolletje meer om het garen zat, heb ik het even onderworpen aan de brandproef. Ik ben er niet helemaal zeker van, maar wol is het in ieder geval niet, eerder iets waar ook katoen in zit.

De baby sokjes zijn gebreid voor Tess van een restje Sunset van Drops, waarvan ook de omslagdoek van Fenna is gemaakt. Het patroon heb ik van Ravelry geplukt. De teentjes moesten worden afgehecht met een Kitchener stitch (of grafting), dat staat op You Tube goed uitgelegd. Je moet het even droog oefenen, maar dan wordt het wel erg netjes.

Tags: ,

Leave a Reply