Wol verven met KoolAid

KoolAidTerwijl vrienden van ons in New York zaten, zag ik een artikel over het verven met KoolAid Limonade. Dat is Amerikaanse limonade poeder in een zakje. Dat wilde ik wel eens proberen, en meteen stuurde ik een sms-je. Ik had alleen geen rekening gehouden met het tijdsverschil. Gelukkig waren ze al wakker, en liepen ze in een supermarkt. Ze hadden roze, paarse en oranje zakjes voor me gekocht.

Ik heb wol bij de Spinners gekocht, en een paar strengen gemaakt. Eigenlijk was ik van plan om heel systematisch te werk te gaan, maar dat liep al snel uit de hand. De strengen heb ik op plastic folie op het aanrecht gelegd. Ondertussen waren de zakjes limonade opgelost in water. Verder geen azijn ofzo, in de limonade-poeder zit al zoveel chemische troep dat dat niet nodig is.

VervenEn toen met een lepeltje steeds een beetje verf op de wol gegooid. Het was me soms een beetje te donker. Dus gewoon een beetje water erbij, dan wordt het lichter. Of een beetje mengen. Of de hele streng nog even in een heel licht badje hangen. Geweldig! Het was lang geleden dat ik had geverfd. En toen had ik geleerd dat je met allerlei toevoegingen op de milliliter nauwkeurig een stamoplossing moest maken. Dit aanrotzooien is meer wat voor mij.

In de magnetronDaarna heb ik de strengen in de magnetronfolie gewikkeld en in een glazen schaal in de magnetron gezet. Eerst twee minuten op 750 Watt. Als het water helder is, dan is de verf goed opgenomen en kunnen de strengen uitgespoeld worden. Zit er nog gekleurd water in de folie, dan nog een keertje in de magnetron. Wel oppassen want het is heel erg heet als het uit de magnetron komt.

KoolAid geverfd

Tags: ,

Leave a Reply