Een hele dag verven

Vrijdag ben ik de hele dag bij de Spinners geweest om te verven. We begonnen met het verven van twee strengen wol, een lapje naaldvilt, een zijden cap, diverse plukjes zijde van alles wat, wat coconnetjes en soysilk. Er kwam een dakgoot tevoorschijn en daarin hebben we de vezels geverfd. Mijn keuze was gevallen op de kleuren Emerald (groen), Teal (blauw) en een beetje geel van Ashford. Dat moest een tijdje in de pan om goed in te trekken.

Daarna gingen we aan de slag met het verven van een pluk wol met zijden lintjes die Elise had meegenomen. Deze gingen  in een plastic zakje, daarvoor had ik rood en groen gekozen. Waar de kleuren bij elkaar kwamen, werd het een soort groengrijs. Ook dat ging in de pan erbij.

Nadat we even hadden geluncht, gingen we aan de slag met plukjes wol in een pan, nadat deze net niet helemaal onder water stonden, hebben we daar droge poederverf op gestrooid. Deze keer koos ik Grevillea (knalpaars), Cyclamin (Knalroze) en Citrus (geeloranje) van Landscape.

De eerste verfsels konden nu gespoeld worden, en de resultaten waren prima! Even in de sla-centrifuge, en toen moesten alle coconnetjes, strengetjes en vezels nog uit elkaar gehaald worden.

Er was nog een beetje losse zijde over, en nog wat sliertjes zijde, die gingen tot slot nog een keer in de dakgoot. Deze keer namen we de restjes verf die er nog stonden, en konden we met elkaar ruilen, ik had een combi van geel, oranje en heel licht bruin.

Na een geslaagde dag, kwam ik moe maar zeer voldaan thuis. En ik weet zeker dat ik van deze dag nog heel veel plezier ga krijgen, want al die vezels moeten nog gesponnen of gevilt worden!

Tags: , ,

Leave a Reply